You don't have javascript enabled. Please enble Javascript to access website content.

CALL : +41 44 586 00 56

0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.
Set Ascending Direction

4 Item(s)

Védekezzünk matematikával a járványok ellen!

A fertőző betegségek világméretű terjedését számos történelmi eset példázza. Michel Serres festménye például az 1720-as marseille-i pestisjárványt mutatja. De az elmúlt húsz év jelentősebb járványai közt volt a 2002–2003-as SARS járvány, a 2009-es A(H1N1) influenza, majd a 2012-es közel-keleti MERS-vírus. Az Ebola-járvány 2013 és 2016 között pusztított Nyugat-Afrikában. A téma tehát mit sem veszít aktualitásából, Knipl Diána kutatási területe, a matematikai járványtan ezért az alkalmazott matematika egyik vezető jelentőségű területévé vált.

Read More
Comments | Posted By SciExperts

Kész cirkusz ez a matekóra!

A tanárok többsége – ellentétben a gyerekekkel – nem szereti, ha cirkusz van az óráján. Van azonban olyan pedagógus, aki a tanítás alatt is megengedi tanítványainak a zsonglőrködést, sőt, még különórát is tart a cirkuszban. Számadó László a Fővárosi Nagycirkuszban az előadásokhoz kapcsolódóan az elmúlt években rendszeresen tartott rendhagyó matematikaórákat. Ez az igen különleges kezdeményezés összekapcsolja a cirkuszt és az iskolát, a szórakozást és a tanulást.

kesz-cirkusz-ez-a-matekora

Read More
Comments | Posted By Site Owner

Hardware & Software Connectivity

Put your models in the loop by directly connecting your own hardware devices and software sources, and run them together with the simulation.

Connect to Arduino boards, OPC Servers, gamepads, databases and more. Streamlined Modelica libraries allow you to drag and drop hardware and software connections just like any other component. The Wolfram Device Framework gives you full control over your connected devices.

Read More
Comments | Posted By Site Owner

I’m excited today to announce the latest output from our R&D pipeline: Version 11.2 of the Wolfram Language and Mathematica—available immediately   on desktop (Mac, Windows, Linux) and cloud.September 14, 2017 — Stephen Wolfram

Read More
Comments | Posted By SciExperts
Set Ascending Direction

4 Item(s)